NOČ NA VRHNIKI 2018

Kot zablestijo zvezde na nebu, bodo letos zablestele glasbene zvezde na odru Noči na Vrhniki. Že osemnajstič bo Vrhnika zaživela v znamenju pop, rock, rap, reggaeton, hip hop in narodnozabavnih ritmov, ki pritegnejo mlado in staro, od blizu in daleč. Pravzaprav je Noč na Vrhniki že davno prerasla okvire lokalne veselice, saj je v vseh letih ponudila izkušnjo nastopanja na velikem odru vzhajajočim zvezdam, kot tudi prekaljenim glasbenim mačkom, ki so že pred tem pustili neizbrisen pečat v glasbenem svetu.

In prav takšni so tudi letošnji osrednji glasbeni gostje, skupina Plavi Orkestar. Ikone YU pop-rock scene ustvarjajo že več kot tri desetletja in v tem času so izdali osem albumov v nakladi več kot 5 milijonov izvodov ter nanizali preko 2500 koncertnih nastopov. Kritiki jih štejejo za enega največjih kulturnih fenomenov osemdesetih in devetdesetih let, ki je še dandanes blizu tako starejšim kot mlajšim generacijam poslušalcev. V slovenskem merilu bi podobno lahko trdili tudi za glasbeno skupino Pop Design. Nešteto preobrazb in menjav frontmana ter osrednjega vokalista ni omajalo njihove pozitivne podobe pri oboževalkah in oboževalcih. Ponarodeli hiti kot so Na božično noč, Ko si na tleh in Ne bom ti lagal so ostali za vedno zapisani v slovensko glasbeno zgodovino. Kar nekaj glasbenih preobrazb je spremljalo tudi priljubljeno Alyo, ki bo ogrela vrhniška grla s svojimi zadnjimi skladbami Srce za srce, Halo in najnovejšo Dobro jutro življenje. Znanilec novega glasbenega stila in največja glasbena atrakcija zadnjega obdobja pa - domačin. Beseda seveda teče o Challe Salletu, ki ga je med nesporne slovenske glasbene zvezde izstrelil hit Lagano. Seveda ne smemo prezreti legendarnega pevca Pankrtov in ustanovitelja glasbene skupine Sokoli, Pera Lovšina. Trši kitarski rifi in raskav glas bodo kot nalašč za ljubitelje rocka. Glasbeni večer bo sicer s priredbami znanih svetovnih uspešnic odprl Anzhe, ki smo ga na Vrhniki že imeli priložnost pobliže spoznati, stalnice kot so ognjemet ob polnoči, zabaviščni park, plesni nastopi in otroška gledališka predstava (letos bo to Pika v čarovniški šoli) pa bodo samo še popestrili celotno dogajanje.

Ker predstavlja Noč na Vrhniki uvod v sončno in toplo poletje, naj bo takšno tudi razpoloženje obiskovalcev na prireditvi. Za svetlo in pozitivno vzdušje se tokrat oblecimo v sončno rumeno barvo. Vsi, ki boste na prireditvi nosili majico, hlače ali pulover v tej barvi, boste ob vstopu deležni posebnega presenečenja.

Noč na Vrhniki ostaja prireditev brez vstopnine, zatorej se lahko prepustite zabavi popolnoma brezplačno, mi pa bomo poskrbeli, da vam bo Noč na Vrhniki spet ostala v prijetnem spominu vsaj do naslednjega leta.

Vidimo se v soboto, 16. junija od 18. ure dalje v Športnem parku na Vrhniki.